Bárdudvarnok bemutatása, turisztikai és kulturális programok

Ha szeretnél pihenni, sok érdekességet megismerni látogass el Bárdudvarnok környékére

 

A szakminiszter és Orbán Viktor kormányfő felesége is részt vett a bárdudvarnoki óvodafelújítás és bővítés 120 milliós uniós projektjének szombati alapkőletételén.  

 

213340_bard.jpg

 

 

Balog Zoltán és Lévai Anikó megjelenése szinte csak a katolikus főtisztelendőt nem érte váratlanul, hiszen Balás Béla megyéspüspök invitálására érkezett a kormánytag és a miniszterelnök neje a somogyi kistelepülésre.

 

Magyarországon ma számos olyan család van, melynek a gyermekei jobb ha az óvodában vannak, mint otthon – Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter mondta ezt az óvodai nevelés fontosságát indokolva a bárdudvarnoki óvoda szombati alapkőletételén. – A felzárkózás, a hátrányos helyzet, a leszakadás, a nyomor bizony a szülőket sokszor alkalmatlanná teszi arra, hogy valóban édesanyák és édesapák legyenek – folytatta a tárcavezető. – Ilyenkor az államnak adni kell egy olyan tanítást, nevelést, lehetőséget, hogy kiemelkedjenek a gyerekek a nehéz sorból.
Balog Zoltán, mint az óvodai nevelésért is felelős Emmi minisztere, korábbi felzárkóztatásért felelős államtitkár, elmondta, az ötödik óvodaátadási és alapkőletételi ünnepségén járt.

 – Az óvoda azért kell, hogy a szülők eltudjanak menni nyugodtan munkába, tudják, hogy a gyerekük jó helyen van – indokolta a kormánydöntést, mely szerint jövő év szeptemberétől minden három éves korú gyermeket az óvodában szeretnének tudni. Ehhez az elmúlt években 12 ezer óvodai férőhelyet létesítettek, és legalább hatezer bölcsődeit. Említette még a miniszter a nehéz szociális háttér szülői alkalmatlanságot okozó és fent már idézett szerepét, harmadik érvként pedig az értékátadást nevezte meg.
– Óvoda és iskola azért kell, hogy a gyerekek évszázadok múlva is magyarul beszéljenek és énekeljenek, és szeressék azt az országot, ahol születtek, ahol nevelték őket a szüleik, és emlékezzenek majd ránk, hogy megtettük a kötelességünket – mondta Balog Zoltán. Az Emmi vezetője szerint ha a fejlesztésekkel az intézményi külcsínnel nem lesz gond, a belbecsre, a lelki részre is figyelni kell. 

– Azt kívánom a bárdudvarnokiaknak, örüljenek az óvodának, neveljék a gyerekeiket hazaszeretetre, istenszeretetre, tisztességre, becsületre, hogy a következő nemzedék majd jobb legyen, mint amilyenek mi vagyunk.
Szászfalvi László miniszteri biztos, parlamenti képviselő köszöntőjében azt mondta: minden óvodaépítés azt jelenti, van remény és van jövő. A nemzedékek folytatódása, az értékek átörökítése csak e közoktatási intézmények által lehetséges, tette hozzá, s Mikes Kelement idézte:
 
2393.jpeg

„Vagyunk, akik voltuk, s leszünk, akik vagyunk.” Kiemelte még a politikus az „együtt” fontosságát, ezt a projekt az az unió, az ország, az önkormányzat és az egyház – mint a reménybeli elkövekező fenntartó – összefogásának az eredménye. Jakó Gergely megyei alelnök azokat az óvodában elsajátított illem- és közösségi együttélési szabályokat sorolta, melyeket betartva minden bizonnyal másképp működbe a társadalom, míg Mester Balázs polgármester a fejlesztés előkészítéséért mondott köszönetet Kovács Kornélia jegyzőnek, Jónás Péter pályázati referensnek és Sziklai Ákos építész-tervezőnek.

A 100 százalékos uniós támogatásban megújuló óvoda tornateremmel és csoportszobával bővül, építési értéke 90 milliós, míg 30 milliót egyéb járulékos munkákra és eszközbeszerezésre fordítanak. 

 

Lévai Anikó „szociális munkából” érkezett Somogyba

A meglepetésvendégek sportos öltözékben érkeztek Bárdudvarnokra: Lévai Anikó kedves mosollyal és „szociális munkás vagyok” magyarázattal kérte a vendéglátók megértését emiatt, majd az óvodaudvar apró rendezvénysátra felé indult. A kormányfő felesége és a miniszter egy kastélyosdombói szociális projektlátogatón járt, Somogyban a megyéspüspök hívó szava térítette el őket. A katolikus aktualitás mellett reformátust is említett a miniszter: 14 éves kora óta tudja, hol van Bárdudvarnok, mert a debreceni református kollégiumban együtt érettségizett Tóth Győző nevű bárdi diáktársával, de csak 55 évesen jutott el a somogyi településre.

 Read more: http://bardudvarnok.hupont.hu/#ixzz2nIJymXsT

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 43
Tegnapi: 53
Heti: 165
Havi: 1 149
Össz.: 499 055

Látogatottság növelés
Oldal: Ovoda fejújiás
Bárdudvarnok bemutatása, turisztikai és kulturális programok - © 2008 - 2024 - bardudvarnok.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »